Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaTragedija na Drini: Srbija intenzivno traga za migrantima nakon prevrnuća čamca

Tragedija na Drini: Srbija intenzivno traga za migrantima nakon prevrnuća čamca

Incident na granici Srbije i Bosne i Hercegovine

Pripadnici srbijanskog Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) pokrenuli su intenzivnu potragu za migrantima. Ovaj događaj desio se u četvrtak ujutro, kada se čamac prevrnuo na rijeci Drini. U čamcu se nalazilo oko 25 migranata koji su pokušali preći granicu između Srbije i Bosne i Hercegovine.

Spasioci na terenu

Prema informacijama koje su dostavljene iz MUP-a Srbije, 18 osoba je pronađeno na obali. Među njima su i troje djece. Potraga za ostalim migrantima nastavila se s posebnom pažnjom. U njoj sudjeluju pripadnici Policijske postaje Ljubovija, Sektora za izvanredne situacije, te Granične policije.

Ministar potvrdio tragične vijesti

Ministar Ivica Dačić potvrdio je da su informacije o prevrnuću čamca prijavljene Graničnoj policiji Ljubovija. Ekipe su mobilizirane kako bi osigurale pronalazak preostalih migranata. Očekuje se dolazak ronilaca koji će uključiti dodatne resurse u potragu.

Sigurnost migranata kao prioritet

Svi relevantni organi čine sve napore kako bi osigurali sigurnost migranata. Ova situacija ukazuje na izazove s kojima se susreću bezbjednosne službe u regionu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -