Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometBarcelona suočena s finansijskim izazovima: Olmo i dalje čeka

Barcelona suočena s finansijskim izazovima: Olmo i dalje čeka

Ograničenje potrošnje na plate

Prema pravilima La Lige, svaki klub unaprijed dobija informaciju o maksimalnom iznosu koji može potrošiti na plate igrača. Ovaj iznos se računa na temelju prihoda kluba. Kada klub dostigne svoj limit, ne može registrirati nove igrače dok ne da otkaz ili ne proda još kojeg igrača.

Barcelona i problem registracije igrača

Barcelona se suočila s ozbiljnim problemima prilikom registracije Dani Olma. Odlazak İlkaya Gündoğana i Vitor Roquea nije bio dovoljan za osiguranje potrebnih sredstava. Kako bi registrirali Olma, Barcelona će morati prodati još jednog igrača. Mikayil Faye je igrač koji je povezan s transferima u PSV, Lille i Rennes.

Finansijska situacija Barce

Katalonski klub je i dalje u teškoj finansijskoj situaciji. Odlazak Gündoğana bez odštete pomogao je uštedi novca, no to nije riješilo problem. Barcelona se već nekoliko sezona bori s finansijskom nestabilnošću, što dodatno otežava situaciju oko registracije novih igrača.

Gündogan se vratio na stari teren

İlkay Gündogan je odlučio napustiti Barcelonu i vratiti se u klub gdje je bio najuspješniji. Samo godinu dana nakon dolaska u Kataloniju, Gündogan se vratio na teren na kojem je ostavio dubok trag u svojoj karijeri.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -