Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTim Volc na Demokratskoj konvenciji: Obećanje pobjede protiv Donalda Trumpa

Tim Volc na Demokratskoj konvenciji: Obećanje pobjede protiv Donalda Trumpa

Tim Volc vodi demokrate ka pobjedi

Na jučerašnjem skupu u Chicagu, potpredsjednički kandidat Tim Volc predvodio je svoje kolege demokrate. Ovaj guverner Minesote, koji je nedavno stekao veću prepoznatljivost, obećao je pobijediti republikanca Donalda Trumpa na izborima u novembru.

Povijest srednjoškolskog fudbalskog trenera

Volc je priznao da nikada nije održao tako značajan govor. Ipak, kao bivši srednjoškolski fudbalski trener, bio je naviknut na održavanje poletnih govora. Publika ga je podržala skandirajući “Treneru, treneru, treneru!”

Vrednosti i ljudska prava

Tokom svog govora, Volc je istakao važnost očuvanja ljudskih prava. Naglasio je da bi Amerika trebala biti mjesto gdje djeca ne gladuju i nataložio da su zdravstvena zaštita i smještaj osnovna ljudska prava.

Kritika Trumpove administracije

Volc je poručio da bi Trumpov drugi mandat koristio isključivo bogatima i najekstremnijima. Ovaj političar je također osudio republikanske napade na prava na abortus i istospolne brakove.

Podrška i jedinstvo demokrata

Na događaju su se pojavile brojne političke i zabavljačke zvijezde, pružajući podršku Volcu i predsjedničkoj kandidatkinji Kamali Harris. Njihov cilj je jasan: trijumfovati na predstojećim izborima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -