Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetIznenadna Ukrajinska Ofanziva: Tajna Operacija Oko Sirskog

Iznenadna Ukrajinska Ofanziva: Tajna Operacija Oko Sirskog

Prikradajući se neprijatelju

Uprkos veoma tajnom planiranju, ukrajinski napad 6. augusta iznenadio je i ruske i zapadne vojne analitičare. Ova ofanziva, predvođena generalom Oleksandrom Sirskim, izvedena je s izuzetnim skrivenim operacijama.

Uspon vojnika i moral snaga

Tokom napada, vojnik Serhiy iz 80. brigade svjedočio je kako je podrška tenkovske vatre bila ključna za uvod u ofanzivu. Vojnici su prešli granicu u stanje euforije, dok su zarobljenici brzo bili vraćeni.

Promjena dinamike fronta

Prema informacijama iz američkog magazina The Economist, vojnici su otvoreno komentirali o povećanju intenziteta sukoba nakon prvih uspjeha. Iako je ofanziva podigla moral, situacija se brzo promijenila.

Nove taktike i izazovi

Ukrajinske snage sada se suočavaju s pitanjima mogućnosti ofenzive. Oslonjene na nove taktike, upitno je mogu li se vojnici ukopati ili su previše izloženi s obzirom na brze promjene na terenu, posebno u okolini Pokrovska.

Intenzivne borbe na terenu

U sukobima u blizini prvog sela, ukrajinski vojnici, koristeći izviđačke dronove, suočili su se s ruskim snagama. Ova taktička prevlast dovela je do uspješnog napada, ali izazovi ostaju dok se borbe pojačavaju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -