Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetObama žestoko kritikovala Trumpa tokom govora u Chicagu

Obama žestoko kritikovala Trumpa tokom govora u Chicagu

Trumpovi komentari i njihovo značenje

Tokom nedavne konvencije Demokratske stranke u Chicagu, bivša predsjednica Barack Obama iznijela je oštru kritiku na račun Donalda Trumpa. Njene riječi usmjerene su na njegove komentare o migrantima i njihovom navodnom preuzimanju poslova od Amerikanaca.

Limiti Trumpovog pogleda na svijet

Obama je istakla da je Trump često stvarao atmosferu straha, koristeći svoj uski pogled na svijet. “Njegov osjećaj ugroženosti zbog uspješnih osoba s crnom bojom kože, kao da je uvredljiv prema svim Amerikancima”, rekla je. Ukazala je na to da mnogi poslovi traže kvalifikovane ljude, bez obzira na rasu.

Kritika političkih taktika

Bivša prva dama također je naglasila da Trump koristi iste stari trikove kako bi manipulirao glasačima. “Niko nema monopol na to da definira šta znači biti Amerikanac”, poručila je, naglašavajući značaj raznolikosti.

Kamala Harris i budućnost Amerike

Obama je pohvalila trenutnu potpredsjednicu Kamalu Harris, ističući njene profesionalne kvalitete i predanost. “Ona je spremna za ovaj trenutak i predstavlja dignitet koji Ameriku čini velikom”, dodala je.

Moguće tijesne utrke među kandidatima

Na kraju, Obama je upozorila na tijesne utrke koje bi se mogle odvijati u nekim saveznim državama, naglašavajući važnost angažmana birača.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -