Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometOdabrano novo državljanstvo: Niko Kristian Sigur predstavlja Kanadu

Odabrano novo državljanstvo: Niko Kristian Sigur predstavlja Kanadu

Sigurov put do odluke

Niko Kristian Sigur, mladi nogometaš s dvojnim državljanstvom, donio je važnu odluku. Nakon što je prošle godine predstavljao Hrvatsku, odlučio se vratiti korijenima. Sigur je odlučio nastupati za reprezentaciju Kanade, zemlje u kojoj je rođen.

Osjećaj pripadnosti

Bila mu je čast igrati za Hrvatsku koja je nogometna velesila. Ipak, u određenom trenutku shvatio je da želi predstavljati Kanadu. “Započeo sam nogometnu karijeru u Kanadi i odrastao sam tamo,” istakao je Sigur. Cijenio je komunikaciju i razumijevanje koju je dobio od Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Podrška HNS-a

Tehnički direktor HNS-a, Stipe Pletikosa, izrazio je razočaranje zbog odluke, ali i razumijevanje. “Žao nam je zbog ovakvog raspleta, ali poštujemo njegovu odluku,” rekao je Pletikosa. Izbornik Zlatko Dalić također je podržao Sigura, naglašavajući njegov potencijal kao igrača.

Sigurova karijera do sada

Niko Kristian Sigur debitovao je za hrvatsku U-21 reprezentaciju u junu prošle godine. Do sada je odigrao devet utakmica za ovu selekciju, pokazujući svoj talent i sposobnosti na terenu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -