Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetMišel Obama na Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke: Poziv na akciju protiv Trampa

Mišel Obama na Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke: Poziv na akciju protiv Trampa

Izvanredan govor bivše prve dame

Mišel Obama, bivša prva dama Sjedinjenih Američkih Država, bila je jedna od istaknutih govornica na Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke u Čikagu. Njen govor je bio izuzetno upečatljiv, a posebno se osvrnula na kontroverzne izjave Donalda Trampa.

Kritika Donalda Trampa

Obama je osudila Trampove komentare o migrantima, ističući da on pokušava zastrašiti ljude. Naglasila je kako njegov ograničeni pogled dovodi do nerazumijevanja uspješnih, radnih ljudi koji imaju crnu boju kože.

„Ko će mu reći da posao koji traži može biti jedan od ‘poslova za crne'“, upitala je Obama, jasno iskazujući kritiku prema Trampovoj percepciji Američkog društva.

Podrška Kamali Haris

Mišel Obama također je pozdravila Kamalu Haris, ističući njenu predanost i kompetentnost. Smatra da je ona jedna od najkvalifikovanijih kandidata za predsjednika, koja razumije bitne vrijednosti Amerike. „Haris je više nego spremna za ovaj trenutak“, dodala je.

Poziv na mobilizaciju birača

Na kraju svog govora, Obama je uputila snažan poziv na akciju. Naglasila je važnost mrtve utrke u nekoliko saveznih država, gdje bi mali broj glasova mogao odlučiti budućnost izbora. „Naša sudbina je u našim rukama“, zaključila je.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -