Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetObama podržava Kamalu Harris i kritizira Donalda Trumpa: "Ne trebaju nam još...

Obama podržava Kamalu Harris i kritizira Donalda Trumpa: “Ne trebaju nam još četiri godine haosa”

Obama o važnosti Kamale Harris

Bivši predsjednik SAD-a Barack Obama održao je emotivan govor posvećen kampanji Kamale Harris, kandidatkinje Demokratske stranke. On je istakao kako postoji velika šansa da kao prva žena, Harris ispiše historiju Bijele kuće.

Kampanja koja donosi promjene

Obama je naglasio da ljudi žele promjene. “Želimo nešto bolje. Želimo da budemo bolji. Radost i uzbuđenje oko ove kampanje nam govore da nismo sami”, izjavio je Obama uzbuđeno.

Kritika Trumpove kampanje

Bivši predsjednik nije propustio priliku da se osvrne i na aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa. O Trumpovoj kampanji rekao je: “Djetinjasti nadimci, lude teorije zavjere i čudna opsesija gomilom. To se samo nastavlja.”

Opasnost od političkih trikova

Obama je uporedio Trumpa s komšijom koji neprestano gura raspuhivač lišća kroz prozor, ističući koliko je to iscrpljujuće. “Od predsjednika, to je jednostavno opasno”, smatra Obama.

Poziv na akciju

Bivši predsjednik je također upozorio Amerikance: “Trumpova vreća starih političkih trikova je ustajala. Ne trebaju nam još četiri godine haosa.” Obama je pozvao građane da se sjete prošlosti i budućnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -