Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTragedija kod Sicilije: Pronađeno tijelo kuharu Rekaldu Tomasu nakon potonuća jahte

Tragedija kod Sicilije: Pronađeno tijelo kuharu Rekaldu Tomasu nakon potonuća jahte

Potonuće jahte “Bayesian”

Jedno tijelo pronađeno je blizu mjesta gdje je potonula luksuzna jahta “Bayesian” kod obale Sicilije. Vjeruje se da pripada kuharu Rekaldu Tomasu, Kanađaninu antigvanskog porijekla. On je bio jedan od 22 putnika na brodu, koji je potonuo tokom nasilne oluje u ponedjeljak.

Majk Linč i proslava nakon sudske pobjede

Jahta “Bayesian” u vlasništvu je engleskog biznismena Majka Linča, poznatog kao “britanski Bil Gejts”. Linč je na jahti proslavio svoju recentnu sudsku pobjedu nad kompanijom HP. Ova kompanija ga je teretila za višemilionsku prevaru.

Traganje za nestalima

Ronioci se trenutno bore da dopru do kabina potonulog broda, dok tragaju za još šest nestalih putnika. Među njima su i sam Majk Linč, kao i predsjednik banke “Morgan Stanley International”, Džonatan Blumer.

Istražitelji na terenu

Britanski istražitelji stigli su u Italiju kako bi ispitali okolnosti potonuća. Jahta se prevrnula oko 700 metara od Portičela, istočno od Palerma, rano u ponedjeljak. Nalazi se na morskom dnu na dubini od 50 metara.

Svjedočanstva preživjelih

Od 22 osobe na brodu, 15 je preživjelo. Među njima je i britanska majka koja je detaljno opisala kako je spasila svoju bebu držeći je iznad površine mora.

Preliminarne procjene sugeriraju da je jahtu pogodila morska pijavica, što je dovelo do njenog prevrtanja i potonuća.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -