Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPutin u Čečeniji: Pohvale za dobrovoljce i podrška specijalnim snagama

Putin u Čečeniji: Pohvale za dobrovoljce i podrška specijalnim snagama

Ruski predsjednik Vladimir Putin stigao je u Čečeniju, gdje ga je dočekao lider Ramzan Kadirov. Tokom posjete akademiji specijalnih snaga, Putin je razgovarao s borcima dobrovoljcima koji pripremaju za odlazak u Ukrajinu.

Putin o nepobjedivosti Rusije

Predsjednik Putin pohvalio je dobrovoljce, naglašavajući njihovu važnost za Rusiju. “Dokle god imamo ljude poput vas, bit ćemo apsolutno nepobjedivi”, izjavio je Putin. Ovaj komentar odražava Putinovu strategiju jačanja morala trupa u kontekstu tekućeg sukoba u Ukrajini.

Sve veći broj boraca

Kadirov je na svom službenom Telegramu istakao da je više od 47.000 boraca, uključujući volontere, prošlo obuku u akademiji. Ovaj objekat postao je ključni centar za obuku otkako je Moskva pokrenula svoju “specijalnu vojnu operaciju” u Ukrajini.

Sukobi u Ukrajini

U sukobima u Ukrajini učestvuju i borci iz Čečenije, koji su podijeljeni između proruskih i prokijevskih snaga. Druga strana sukoba, podržana dobrovoljcima koji se zalažu za nezavisnost Čečenije, predstavlja značajnu prijetnju Kadirovu režimu.

Ova situacija dodatno komplicira odnose i dvije strane, dok se sukob nastavlja na razne načine. U Čečeniji, Kadirov ostaje ključna figura koja se aktivno zalaže za podršku Putinu i njegovoj vojsci.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -