Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetKamala Harris i njen neobičan pristup medijima tokom kampanje

Kamala Harris i njen neobičan pristup medijima tokom kampanje

Harris izbjegava medije

Potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država, Kamala Harris, suočava se s kritikama zbog svog neobičnog pristupa medijskoj komunikaciji. Od trenutka kada je preuzela kandidaturu, Harris gotovo da nije imala kontakt s medijima. Kako prenosi Axios, njen PR tim stalno odbija zahtjeve za intervjue i izbjegava organiziranje press konferencija.

Nedostatak komunikacije

Mediji su do sada dobili vrlo malo informacija iz Harrisinog tima. Njeni govori na skupovima i povremeni odgovori nakon dolaska na razne manifestacije jedini su trenuci kada javnost dođe u kontakt s njom. Ovaj pristup nije nov, jer ga Harris praktikuje od 2021. godine.

Kontroverzni intervjui

Prema informacijama iz Axiosa, nekoliko intervjua tokom rane faze njenog mandata nisu prošli onako kako je planirala. Zbog ovoga je odlučila biti opreznija u vođenju svojih medijskih aktivnosti. To je rezultiralo smanjenjem njene vidljivosti u javnosti.

Nejasni planovi i kritike

Osim što izbjegava medije, Harris rijetko dijeli svoje planove sa glasačima. Do sada je spomenula kazne za kompanije koje se bave “napumpavanjem cijena” i podsticaje za prvu kupovinu nekretnina, ali je to naišlo na miješane reakcije. Republikanska stranka, predvođena Donaldom Trumpom, oštro kritizira njen pristup.

Zaključak

Ova strategija iz kampanje Kamale Harris izaziva brojne komentare i sumnje u njenu sposobnost komunikacije s javnošću. Mnogi se pitaju kako će to uticati na njen uspjeh na predstojećim izborima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -