Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVLazar Dragojević: Zvijezda u usponu koja slavi “Srce Sarajeva”

Lazar Dragojević: Zvijezda u usponu koja slavi “Srce Sarajeva”

Osvojeno priznanje “Srce Sarajeva”

Glumac Lazar Dragojević iz Crne Gore nedavno je osvojio prestižno priznanje “Srce Sarajeva” za zvijezdu u usponu. Ovu nagradu dobio je za ulogu Dine Murtića u seriji “Znam kako dišeš” koju potpisuje Jasmila Žbanić.

Put do uspjeha

U razgovoru za “Dnevni avaz”, Dragojević je podijelio svoja sjećanja na prethodnu godinu. Tada je imao čast voditi ceremoniju otvaranja Sarajevo Film Festivala. Priznao je da je svaki put gledao festival s krova Akademije scenskih umjetnosti, gdje je studirao.

Iskustva i izazovi

Dragojević se prisjetio i svojih početaka. Prilikom upisa na Akademiju, odbijen je čak četiri puta. Iako su ti neuspjeli pokušaji bili teški, ojačali su ga. “Nisam najbolji boker na svijetu zato što jako udaram, već zato što svaki put kada padnem, ustanem,” rekao je Dragojević.

Veza sa Sarajevom

Glumac ističe da je Sarajevo postalo njegova druga kuća. “Sarajevo nije bio moj prvi izbor, ali je definitivno pravi izbor. Ovdje se osjećam kao kod kuće,” dodao je.

O ulozi i suradnji

U seriji “Znam kako dišeš”, njegova majka se utjelovljuje u lik Jasne Đuričić. Dragojević naglašava kako su zajedno radili s istinom i strašću. “Nije bilo glume, već stvarna povezanost,” istakao je.

Filozofija i muzička strast

Ovaj talentirani mladić svira sedam instrumenata, a njegovo glavno zanimanje ostaje gluma. “Ova profesija je maraton, a ne sprint,” zaključio je Dragojević.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -