Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVDanijela Fišel otkriva borbu s raku dojke: "Uhvatanje bolesti na vrijeme je...

Danijela Fišel otkriva borbu s raku dojke: “Uhvatanje bolesti na vrijeme je ključno”

Dijagnoza u ranoj fazi

43-godišnja glumica Danijela Fišel, poznata po ulozi u seriji “Dječak upoznaje svijet”, nedavno je otkrila da joj je dijagnosticiran rak dojke. U intervjuu je izjavila da je riječ o duktalnom karcinomu in situ (DCIS), koji predstavlja veoma ranu fazu bolesti.

Važnost redovnih pregleda

Fišel je dijagnosticirana u nultoj fazi, što je olakšavajuća okolnost. Kako je naglasila, doktori su na vrijeme prepoznali bolest zahvaljujući njenom podsjetniku za godišnji mamografski pregled. Glumica poziva sve žene da redovno obavljaju preglede kako bi se osigurale rane dijagnoze.

Upravljanje situacijom

U proteklim danima, Danijela je bila suočena s mnogim teškim odlukama, uključujući i onu o javnom dijeljenju svoje dijagnoze. “Ako ikad morate saznati imate li rak, saznajte kada je u nultoj fazi”, rekla je ona, naglašavajući važnost rane intervencije.

Poruka drugima

DCIS nije opasan po život, ali donosi povećan rizik od razvoja invazivnog raka dojke u kasnijem životu. Glumica se nada da će njen primjer inspirisati druge da brinu o svom zdravlju i ne zapostavljaju preglede.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -