Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaDebakl u Ljetnoj Sezoni: Crna Gora se Suočava sa Nedostatkom Turista

Debakl u Ljetnoj Sezoni: Crna Gora se Suočava sa Nedostatkom Turista

Teška Situacija za Ugostitelje

Ljetna sezona u Crnoj Gori ove godine počela je tek u augusta, a ugostitelji su u velikoj panici. Mnogi se žale da gosti troše manje i da su očekivanja bila znatno veća. Nažalost, poluprazne plaže su postale normalna pojava do kraja jula.

Gosti Dolaze, Ali Troše Malo

Momčilo Đukić, zaposlenik budvanskog restorana, ističe da su gosti koji su stigli neobično štedljivi. “Oni kupuju hranu u marketima, a kafići ostaju poluprazni”, rekao je Đukić. Slične tvrdnje dolaze i od Maje, radnice u obližnjem kafiću, koja se žali na manjak bakšiša. “I ove godine imamo platu, ali gosti ne troše.”

Touristi Iz Srbije i Turske

Prema informacijama iz Turističke organizacije Budva, većina gostiju dolazi iz Turske i Srbije. Predrag, radnik hotela, primećuje promjenu u potrošačkim navikama. “Ljudi sada troše manje, što je posebno vidljivo u luksuznim uslugama.”

Problemi s Infrastrukturom

Gost iz Beograda, Milutin Petronijević, ističe probleme s higijenom i infrastrukturom. “Budva se pretvorila u gradilište, a otpad je svuda. Cijene su nerealne, a ljubaznosti nema.” Ovi problemi doprinose lošem imidžu destinacije.

Zvanične Statistike

Unatoč negativnim iskustvima, Turistička organizacija Budve navodi da su zabilježeni podaci tokom juna. Budvu je posjetilo oko 114.000 turista iz 154 zemlje. U julu se, međutim, očekuje još lošiji rezultat.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -