Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometU znak sjećanja na Dženana Uščuplića: Horda zla odala počast vojnicima kluba

U znak sjećanja na Dženana Uščuplića: Horda zla odala počast vojnicima kluba

Na planini Zelengori, Horda zla je organizovala emotivnu komemoraciju za Dženana Uščuplića, bivšeg igrača i trenera FK Sarajevo. Parola “Vojnik kluba – Dženo” krasila je prostor ispred njih dok su skandirali njegovo ime. Ovaj gest potpunosti odražava kako je Uščuplić bio voljen među navijačima.

Život i karijera Dženana Uščuplića

Dženan Uščuplić rođen je 18. augusta 1975. godine u Sarajevu. Krenuo je putem profesionalnog fudbala kroz omladinsku školu Željezničara. Tokom agresije na BiH, pridružuje se redovima Sarajeva. Prvi službeni meč odigrao je u martu 1994. godine protiv selekcije UNPROFOR-a.

Postignuća i doprinos klubu

U dresu Sarajeva, Uščuplić je odigrao 121 zvanični meč i postigao 28 golova. Osvojio je tri Kupa BiH i jedan Superkup. Nakon neplaniranog završetka karijere zbog povrede, preusmjerava se na trenerski rad.

Učestvovanje u razvoju mladih fudbalera

Najviše se posvetio radu s mladim igračima FK Sarajevo. Pod njegovim vođstvom, omladinci kluba tri puta su osvojili naslov omladinskog prvaka BiH. Dodatno, Uščuplić je osvojio Omladinski kup BiH i kadetsko prvenstvo.

Dženan Uščuplić ostat će u sjećanju mnogim ljubiteljima fudbala, posebno među navijačima Sarajeva. Njegova strast i predanost klubu žive kroz generacije mladih igrača.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -