Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetIran Oštro Odgovara: "Nikada nećemo Tolerisati Agresiju"

Iran Oštro Odgovara: “Nikada nećemo Tolerisati Agresiju”

Iranova Odluka o Nacionalnim Interesima

Na nedavnoj sedmičnoj konferenciji za medije, glasnogovornik iranske vlade, Kanaani, istakao je kako Iran predstavlja snažnu zemlju. On je naglasio da je Iran sposoban da brani svoje nacionalne interese. “Iran nikada neće tolerisati bilo kakvu agresiju”, izjavio je Kanaani, ističući odlučnost svoje zemlje u zaštiti njenih granica.

Nema Težnje ka Sukobu

Kanaani je također odbacio bilo kakve tvrdnje o iranskoj težnji ka regionalnom sukobu. Prema njegovim riječima, “Iran ne nastoji da izazove rat u regiji, ali neće oklijevati da iskoristi bilo koju od svojih sposobnosti za odbranu svojih nacionalnih interesa”. Ove izjave dolaze u kontekstu napetosti u regiji, ali Iran naglašava svoju proaktivnu poziciju mira.

Pritisak na Sjedinjene Američke Države

Pored toga, Kanaani je uperio prst prema Sjedinjenim Američkim Državama, ukazujući na pritisak na američku administraciju. “Lopta je sada u dvorištu Washingtona i Izraela”, izjavio je. On je pozvao Ameriku da pokaže svoj cilj u pregovorima o prekidu vatre, dodajući da Teheran ne smatra SAD-om kvalificiranim za medijaciju u Pojasu Gaze.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -