Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVDodjela Nagrada Srce Sarajeva: Hamzagić i Tanović "otimali" se za prestižnu nagradu

Dodjela Nagrada Srce Sarajeva: Hamzagić i Tanović “otimali” se za prestižnu nagradu

Na nedavno održanoj dodjeli nagrada Srce Sarajeva, domaći reditelji Danis Tanović i Nermin Hamzagić bili su u središtu pažnje. Zanimljiv incident desio se kada su se obojica “otimali” za nagradu koju je Hamzagić osvojio za režiju.

Hamzagić osvojio prestižnu nagradu

Nermin Hamzagić osvojio je nagradu Srce Sarajevo u kategoriji Najbolja režija za seriju “Znam kako dišeš”. Ova serija postavila je rekorde, osvojivši čak sedam nagrada na ovom prestižnom događaju.

Emotivna reakcija reditelja

“Naravno da sam uzbuđen. Ova nagrada mi znači jako puno, pogotovo zato što je ovo moj grad,” izjavio je Hamzagić. Njegova reakcija otkriva koliko mu je važna ova nagrada, osobito u njegovom rodnom gradu.

Saradnja s renomiranim kolegama

Hamzagić je istakao da mu je bila privilegija raditi s renomiranim kolegama kao što su Aida Begić i Danis Tanović. “Drago mi je što su kolege nominirale seriju. Ovo mi jako znači,” dodao je Hamzagić.

S obzirom na uspjeh serije “Znam kako dišeš”, jasna je dominacija ove produkcije na dodjeli nagrada. Očekujemo buduće projekte koji će nastaviti podizati standarde bh. kinematografije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -