Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPoruka sina zloglasnog mafijaša izazvala reakcije u Corleoneu

Poruka sina zloglasnog mafijaša izazvala reakcije u Corleoneu

Giuseppe Salvatore Riina na društvenim mrežama

Giuseppe Salvatore Riina, sin poznatog mafijaša Salvatorea Tota Riinae, 15. augusta, na društvenim mrežama je objavio poruku povodom Ferragosta. “Sretan praznik iz Scorsonea 24, Corleonea, Italije”, napisao je Riina. Ova adresa je bila dom porodice Riina dugi niz godina.

Promjena naziva ulice u čast ubijenom sudiji

Ulica na kojoj se nalazila ova adresa promijenjena je 2018. godine iz ulice Riina u ulicu Terranove. Ova promjena je odata počast sudiji Cesareu Terranovi, ubijenom 1979. godine. Njegovu smrt je organizovao mafijaški šef Luciano Liggio.

Reakcije gradonačelnika Corleonea

Walter Ra, novi gradonačelnik Corleonea, nazvao je Riinu poruku “kukavičkom”. Ra je naglasio da grad želi ostaviti svoju mračnu prošlost iza sebe. “Nećemo dozvoliti da nas zastrašuju”, izjavio je gradonačelnik za italijanske medije.

Nasljeđe mafijaškog šefa

Giuseppe Salvatore, poznat i kao Salvuccio, kasnije je izmijenio svoju objavu na društvenim mrežama. Njegov otac, Salvatore Riina, preminuo je 2017. godine u zatvoru. Poznat kao “Zvijer”, smatra se odgovornim za više od 150 ubistava, uključujući i ubistva poznatih sudija Giovannija Falconea i Paola Borsellina 1992. godine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -