Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaLikvidacija Senada Ramovića Becana u zajedničkoj akciji BIA i MUP-a

Likvidacija Senada Ramovića Becana u zajedničkoj akciji BIA i MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić, potvrdio je jutros na TV Prva da je Senad Ramović Becan likvidiran tokom akcije koju su izvele BIA i MUP. Ova akcija se odigrala u hotkovačkom selu, nadomak Novog Pazara.

Akcija hapšenja nakon terorističkog napada

Dačić je objasnio da je u pitanju bila akcija hapšenja Becan, koji je bio u bjekstvu nakon terorističkog akta kod ambasade Izraela u Beogradu. Prema njegovim informacijama, Becan je nakon napada pobjegao na Kosovo, ali je sinoć lociran u svom selu.

Saopštenje o likvidaciji

„Pronađen je u kući nekoliko stotina metara od svoje, u objektu koji pripada njegovom zetu. On je trenutno u zatvoru“, naveo je Dačić. Tokom hapšenja, Becan je pucao na policiju i ispalio nekoliko hitaca pre nego što su ga pripadnici policije likvidirali.

Obavještajne operacije i prethodni incidenti

Dačić je naglasio da su BIA i MUP zajedno pripremali ovu operaciju, koju su uspješno realizovali. Nedugo nakon terorističkog napada, otkriveni su detalji iz Becanovog stana, uključujući zastave i razne noževe. Prikupljenim informacijama došlo se do tačne lokacije Becanovog boravišta.

Ova akcija još jednom ukazuje na složenost situacije u regionu i izazove koje se postavljaju pred bezbjednosne agencije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -