Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVFilm „Megdan: Između vode i vatre“ premijerno na Sarajevo Film Festivalu

Film „Megdan: Između vode i vatre“ premijerno na Sarajevo Film Festivalu

Film „Megdan: Između vode i vatre“, producenta i scenariste Alekse Balaševića, bit će prikazan 22. avgusta. Ova premijera odvija se na 30. Sarajevo Film Festivalu (SFF) u okviru Open Air programa. Režiju potpisuje Todor Čapkanov, dok u glavnoj ulozi nastupa bh. glumac Enis Bešlagić.

Radan datum i posebna posvećenost

Aleksa Balašević je ekskluzivno za „Dnevni avaz“ otkrio važnost datuma prikazivanja filma. „Tada je rođendan moje kćerke Vere. Želim da ona osjeti u Sarajevu čaroliju koju je osjećao njen deda Đorđe“, naglasio je producent. Ova veza između porodice Balašević i Sarajeva nije slučajna.

Međunarodna priznanja i istaknuti gosti

Film je već dobio dva priznanja na prestižnom Ischia Global Festu u Napulju, gdje su nagrade dodijeljene za najbolji debitantski film i za Viktora Savića. Balašević je bio oduševljen prisustvom legendarnog Stinga na premijeri i istakao kako je to bila „neopisiva noć“.

Tematska dubina filma „Megdan“

Film se fokusira na život bivšeg vaterpolista, koji suočen s tragedijom, pokušava pronaći svoj put. „Megdan“ prikazuje stvarne borbe, i fizičke i duhovne, s kojima se suočavaju ljudi na Balkanu. Balašević je naglasio kako je izazov snimiti realan film, što ovaj projekt čini posebnim.

Očekivanja od publike

Enis Bešlagić je ostavio snažan utisak u svojoj ulozi, a Balašević vjeruje da će publiko oduševiti. „On predstavlja optimizam i ljudsku dušu“, dodao je. Aleksa Balašević se nada da će posjetitelji SFF-a uživati u njegovom ostvarenju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -