Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometDrama na otvaranju sezone: Inter i domaći klub remizirali 2:2

Drama na otvaranju sezone: Inter i domaći klub remizirali 2:2

Na otvaranju nove sezone, domaći tim i Inter odigrali su uzbudljivu utakmicu koja je završila rezultatom 2:2. Domaći su poveli u 20. minuti zahvaljujući Vogliaccu, koji je iskoristio grešku golmana Intera, Sommera.

Thuram donosi izjednačenje

Ubrzo nakon toga, u 30. minuti važne igre, Kolo Muani za Inter postiže izjednačen gol glavom. Njegov talent i preciznost su došli do izražaja, čime je donio novo uzbuđenje na terenu.

Preokret u završnici

Kao vrhunac uzbuđenja, Inter je postigao preokret u 85. minuti. Thuram, na asistenciju Frattesija, postiže svoj drugi gol, dovodeći tako Inter u vodstvo od 2:1. Činilo se da će Nerazzurri osvojiti sva tri boda.

Šokantni završetak i penal

Ipak, drama se nastavila. U 96. minuti, Bisseck je neoprezno igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Sudija Feliciani je pokazao na penal. Messias je izveo udarac, no Sommer ga je pročitao. Lopta se odbila, a Messias je iz drugog pokušaja pogodio praznu mrežu za konačnih 2:2.

Parma i Fiorentina završili 1:1

Na istom terminu, Parma i Fiorentina odigrali su neriješeno 1:1. Utakmice su pokazale kako će nova sezona biti puna iznenađenja i uzbuđenja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -