Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVSerija Dark Matter obnovljena za drugu sezonu: Oduševljenje i sumnje fanova

Serija Dark Matter obnovljena za drugu sezonu: Oduševljenje i sumnje fanova

Streaming servis Apple TV+ obnovio je hit seriju Dark Matter za drugu sezonu. Prva sezona serije počela je s emitovanjem 8. maja 2023. godine. Posljednja epizoda prve sezone prikazana je 26. juna. Ova znanstvenofantastična serija temelji se na istoimenom romanu autora Blejka Krouča iz 2016.

Sinopsis serije

Radnja serije prati Džejsona Desena, profesora fizike i porodičnog čovjeka iz Čikaga. Njegov život se dramatično mijenja kada ga otme alternativa verzija i pošalje u paralelni svemir. U ovom svemiru, Džejsonov život je znatno drugačiji zbog odluka koje je donio prije 15 godina. On mora pronaći način da se vrati svojoj porodici prije nego što njegova alternativna verzija preuzme njegov stvarni život.

Kritičke reakcije i gledanost

Serija je stekla pohvale kritičara i gledatelja. Na IMDb-u ima ocjenu 7.7, dok na Rotten Tomatoesu ostvaruje 83 posto. Od maja se nalazi na globalnoj top listi deset najgledanijih serija Apple TV+.

Reakcije fanova

Vijest o obnovi za drugu sezonu dočekana je s oduševljenjem, ali i skepticizmom. Fanovi su izrazili zabrinutost zbog toga što je prva sezona obradila cijeli sadržaj iz knjige. “Prva sezona ispričala je cijelu priču, zanima me u kojem će smjeru ići druga”, rekao je jedan gledalac. Drugi je dodao da će, iako voli znanstvenu fantastiku, biti oprezan u vezi sa nastavkom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -