Petak, 20 Septembra, 2024
HomeShowbizzŠešir Indiane Džonsa prodat za 630 hiljada dolara na aukciji!

Šešir Indiane Džonsa prodat za 630 hiljada dolara na aukciji!

Na nedavnoj aukciji, smeđi šešir koji je nosio poznati glumac Herison Ford u drugom dijelu serijala Indiana Džons prodat je za izvanrednih 630 hiljada dolara. Ovaj rekvizit je postao pravi skupocjeni artefakt filmske historije.

Prodaja filmskih rekvizita iz popularnih serijala

Osim šešira Indiane Džonsa, aukcijska kuća je prodala i druge značajne rekvizite. Među njima su bili predmeti iz kultnih serijala poput Star Vorsa, Herija Potera i Džejmsa Bonda. Ova prodaja privukla je pažnju mnogih zaljubljenika u filmove.

Detalji o šeširu

Šešir je korišten tokom snimanja filma, a također je nošen i za vrijeme dodatnog snimanja u studijima Džordža Lukasa. Unutar šešira nalaze se zlatni inicijali “I.J.”, što ga dodatno čini jedinstvenim. Izrađen je u firmi Herbert Johnson Hat Company sa sjedištem u Londonu.

Izvanredne cijene na aukciji

Na aukciji je prodana i kaciga iz filma Povratak Jedija, koja je postigla cijenu od 315 hiljada dolara. Štapić iz filma Harry Potter i zatočenik Azkabana prodat je za 553 hiljade dolara. Također, odijelo Danijela Krega kao Džejms Bonda prodano je za 35.000 dolara.

Brendon Alinger, glavni operativni direktor Propstorea, izjavio je da je ponosan na uspješnost aukcije. Šešir Indiane Džonsa postigao je više od dvostruko veću cijenu od drugog šešira koji je prodan 2021. godine za 300 hiljada dolara.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -