Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometMaximilian Ibrahimović započeo karijeru s dva gola za Milan!

Maximilian Ibrahimović započeo karijeru s dva gola za Milan!

U svijetu nogometa, jedan Ibrahimović je završio karijeru, dok se drugi polako pojavljuje. Mlađi sin Zlatana Ibrahimovića, Maximilian, oduševio je na svom debiju za juniorski tim Milana. Naime, postigao je dva gola u prvom kolu, pokazujući svoj talent i potencijal.

Fantastičan debi mladog Ibrahimovića

Maximilian je otvorio utakmicu postigavši gol za vodstvo Milana u 30. minuti. Njegov drugi pogodak došao je u drugom poluvremenu. Ovaj gol bio je pravi podsjetnik na majstorije koje je njegov otac izvodio tokom svoje karijere. Zlatan je godinama znao zabijati slične lopte, a mladi Maximilian pokazuje da je talent naslijeđen.

Utakmica puna uzbuđenja

Osim Ibrahimovićeva dva gola, ekipa Milana Primavera je ostvarila i druge uspjehe. Alessandro Bonomi i Ernesto Perin takođe su se upisali na listu strijelaca. Tim Milana trenira novi trener, Federico Guida, koji je preuzeo kormilo nakon odlaska Ignazia Abatea.

Porodica Ibrahimović

Maximilian je rođen 2006. godine, a zanimljivo je da Zlatan ima i drugog sina, Vincenta, koji je rođen 2008. godine. Očigledno je da će porodica Ibrahimović nastaviti s nogometnim nasljeđem, koje će ponovo oduševiti svijet.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -