Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVPremijera dokumentarnog filma "Tvoj život bez mene" na 30. Sarajevo Film Festivalu

Premijera dokumentarnog filma “Tvoj život bez mene” na 30. Sarajevo Film Festivalu

Dokumentarni film “Tvoj život bez mene”, redateljice Anne Rubi, danas je imao svoju premijeru na 30. Sarajevo Film Festivalu. Film je prikazan u okviru Takmičarskog dokumentarnog programa, gdje je privukao veliku pažnju publike.

Priča o Magdi i njenom sinu

U središtu filma nalazi se šezdesetpetogodišnja Magdi, odlučna i hrabra njegovateljica. Ona se suočava s okrutnom stvarnošću: ako umre, njen tridesetdevetogodišnji sin Feri, koji ima posebne potrebe, biće prepušten mađarskim domovima za socijalno ugrožene. Magdi se boji za sinovu sudbinu, jer zna da je on nesposoban da se brine o sebi.

Solidarnost žena

Kako bi se izborila za bolju budućnost, Magdi se povezuje sa grupom žena koje prolaze kroz slične muke. Zajedno, odlučuju da podnesu tužbu protiv države. Ova hrabra zajednica pruža podršku jedna drugoj u teškim trenucima.

Snaga i žrtva

Film “Tvoj život bez mene” naknadno otkriva snagu i žrtvu ovih žena. One su našle vlastiti glas u zajednici koja se suočava s brojnim izazovima. Ova inspirativna priča vjerovatno će ostaviti snažan utisak na sve posjetitelje festivala.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -