Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeLjepotaDžejla Glavović očarala na SFF-u u unikatnoj haljini modnog brenda "No Nation...

Džejla Glavović očarala na SFF-u u unikatnoj haljini modnog brenda “No Nation Fashion”

Džejla Glavović u centru pažnje

I ove godine, na Sarajevo Film Festivalu (SFF), manekenka Džejla Glavović privukla je poglede svih prisutnih. Kao najpoznatija bh. manekenka, Džejla se prošetala crvenim tepihom i izazvala oduševljenje svojom pojavom. Svojim izgledom ponosno je predstavila predstavlja modnu kulturu BiH i internacionalno prisustvo.

Haljina koja priča priču

Džejla je nosila posebnu haljinu modnog brenda “No Nation Fashion”. Ovaj brend osnovala je UN organizacija IOM – International Organization for Migration u BiH, kako bi podržao kreativnost migranata. Haljinu je dizajnirala akademska dizajnerica Aleksandra Lovrić, a pomogli su joj migranti s različitim iskustvima i talentima.

Inovativni dizajn i ručne vezove

Haljina je haute couture, izrađena od luksuznog materijala, s ručno vezenim motivima od staklenih perli i šljokica. Neutralne zemljane boje odražavaju posljednje modne trendove. Ovaj komad mode nježno prati Džejlinu siluetu, ukazujući na majstorsku izradu koja se ističe na crvenom tepihu.

Modna saradnja i kreativnost

Kreativni tim uključio je talentovane osobe poput Henna iz Jemena, Majulu Joof, Miss Gambije 2019. i mnoge druge. Ova saradnja simbolizira važnost uključivanja različitih kultura i vještina u modnu industriju, ističući poruku o zajedništvu i podršci među migrantima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -