Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TV30. Sarajevo Film Festival otvoren uz spektakularne projekcije i slavlje

30. Sarajevo Film Festival otvoren uz spektakularne projekcije i slavlje

Zvanično je otvoren 30. Sarajevo Film Festival, a ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine ispunjene su Saralijama i turistima. Atmosfera na festivalu je nevjerovatna, a crveni tepih dodatno je doprinio uzbuđenju.

Muzika i živahnost glavnog grada

Muzika se čuje na svakom ćošku Sarajeva, stvarajući jedinstven ugođaj za sve prisutne. Najužarenija atmosfera osjetila se na festivalu i njegovom trgu. Ovogodišnji festival privlači pažnju i domaćih ljubitelja filma i turista koji su došli iz različitih dijelova svijeta.

Film “Nakon ljeta” Danisa Tanovića

Među najzapaženijim događajima je svjetska premijera filma “Nakon ljeta” bh. reditelja Danisa Tanovića. Ovaj film, komična drama, prati mladu ženu koja se vraća na udaljeni otok kako bi riješila porodične nasljedne probleme. Tanović je izrazio svoju sreću i povezanost s festivalom.

Poziv na uživanje i slavlje

– Sretan nam rođendan! Ovaj festival smatram svojim, i nadam se da ćete uživati u filmu, kao što smo mi uživali tokom njegove produkcije – rekao je Tanović, što je izazvalo veliki aplauz prisutnih u ljetnom kinu Metalac.

Festival traje i nastavlja se sa raznovrsnim projekcijama, pa poziva sve ljubitelje filma da uživaju u bogatom programu i atmosferi koju Sarajevo pruža.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -