Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzOtvorenje 30. Sarajevo Film Festivala: Anja Sokolović uzburkala emocije s filmom "Nakon...

Otvorenje 30. Sarajevo Film Festivala: Anja Sokolović uzburkala emocije s filmom “Nakon ljeta”

Film “Nakon ljeta” otvorit će 30. Sarajevo Film Festival. Glavnu junakinju, Maju, tumači talentirana Anja Sokolović. Ona je izrazila zahvalnost što njen film otvara ovu prestižnu manifestaciju. “Ovo je nevjerojatna čast. Još nisam ni svjesna da se ovo događa”, kazala je Anja.

Povratak u svijet kinematografije

Anja Sokolović i Danis Tanović ponovno su spojili svoje talente. Ovo nije prvi put da surađuju. Ranije su radili na Tanovićevom filmu “Deset u pola”. Ovaj put, Anja je zajedno s Nikolom Kuprešaninom radila na scenariju. “Bila je to drugačija situacija. Proces je bio posebna vrsta pripreme, ali je bilo prekrasno iskustvo”, dodala je.

O čemu se radi u filmu “Nakon ljeta”?

“Nakon ljeta” je komična drama koja istražuje svijet mlade žene Maje. Ona dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje nasljedstva. Kroz niz emotivnih situacija, suočava se s pitanjima iz svoje prošlosti. “Potraga za nasljedstvom postaje potraga za vlastitim identitetom i oprostom”, istakla je Anja.

Status ovog filma u okviru festivala oslikava važnost kinematografije u regiji. Anja vjeruje da će publika prepoznati težinu i ljepotu ovog djela. Očekivanja su visoka, a Emocije su već sada prisutne.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -