Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVAnja Matković: Ostvarenje sna na Sarajevo Film Festivalu

Anja Matković: Ostvarenje sna na Sarajevo Film Festivalu

Zagrebačka glumica Anja Matković preuzela je glavnu ulogu u filmu “Nakon ljeta”. Ovaj filmski projekt, koji je ujedno i njen autorski debi, rezultat je suradnje s bh. oskarovcem Danisom Tanovićem. U razgovoru za “Avaz”, Matković je istaknula kako je premijera na Sarajevo Film Festivalu posebno značajna, jer se festival ove godine održava po jubilarni 30. put.

Suradnja s Danisom Tanovićem

Anja Matković opisala je svoje iskustvo rada s Tanovićem kao izuzetno pozitivno. “Nije mi prva saradnja s njim, ali ovaj put je bilo posebno. Kao jedan od autora scenarija, proces je bio malo drugačiji. Danis je uvijek fantastičan reditelj i divan čovjek”, kazala je Matković.

Napnaporni, ali nezaboravni snimajući dani

Snimanje filma trajalo je 27 dana, a Anja ističe kako je bilo jako naporno. “Svakodnevno smo snimali, ponekad i noću. Iako je more bilo hladno, sve je bilo prekrasno”, dodala je.

Oduševljenje Sarajevom i ćevapima

Anja Matković izrazila je svoje oduševljenje Sarajevom, gradom koji obožava. “Savršeno mi je ovdje! Čim sam stigla, već sam otišla na ćevape. Želim ostati do 20.”, kazala je uz osmijeh.

Osim uspjeha na filmskom polju, Matković nosi kreacije hrvatske dizajnerice Mine Mi, doprinoseći tako lokalnoj modi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -