Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviAlžirska borkinja Khelif odgovara kritikama nakon povratka s Olimpijskih igara

Alžirska borkinja Khelif odgovara kritikama nakon povratka s Olimpijskih igara

Dvadesetpetogodišnja Alžirka Khelif postala je predmet kritika nakon što je izbačena s Svjetskog prvenstva 2023. Međunarodna bokserska federacija (IBA) zabranila joj je učešće na Olimpijskim igrama zbog optužbi da djeluje kao muškarac. Međutim, situacija se promijenila kada je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) raskinuo saradnju s IBA-om, omogućujući joj tako nastup u Parizu.

Odgovor na uvrede putem društvenih mreža

Nakon svake borbe, Khelif se suočavala s brojnim uvredama na društvenim mrežama. Njoj je postalo važno da odgovori na sve kritike nakon povratka u domovinu. Svima onima koji su je optuživali da je muškarac, poslala je snažnu poruku.

Snažna poruka putem Instagrama

Khelif je na svom Instagram profilu, koji prati 2,1 milion ljudi, objavila video. U njemu se može vidjeti kako izgleda van ringa nakon posjete salonu ljepote “Beauty code”. Njen video prikazuje kako može biti ženstvena i elegantna, uprkos naporima potrebnim za pridobijanje medalje.

“Da bi osvojila medalju, nije imala vremena za uljepšavanje. Jasno je da je ona prelijepa žena. U ringu joj ne trebaju šminka ni visoke pete”, naglasila je Khelif. Ova izjava naglašava kako ni haljine ni šminka ne definišu ženu, već njen karakter i snagu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -