Petak, 20 Septembra, 2024
HomeShowbizzMetju Peri: Tužbe protiv pet osoba zbog predoziranja glumca ketaminom

Metju Peri: Tužbe protiv pet osoba zbog predoziranja glumca ketaminom

U oktobru 2023. godine, svijetu se srušila vijest o smrti Metjua Perija, poznatog po ulozi Čendlera Binga u seriji „Prijatelji“. Ubrzo nakon njegove smrti, petoro ljekara i drugih pojedinaca optuženo je za nabavku i prodaju ketamina, koji je Perija odveo u smrt.

Optužbe tužilaca

Američki tužilac Martin Estrada izjavio je da su ljekari, znajući za Perijevu prošlost s zavisnošću, odobravali opasne doze ketamina. U optužnici je navedeno kako je jedan ljekar čak komentarisao: „Pitam se koliko će ovaj moron platiti“.

Kontekst upotrebe ketamina

Ketamin se sve više koristi kao neodobren tretman za depresiju i anksioznost. Međutim, kako su zvaničnici napomenuli, Perijevi ljekari nisu obezbijedili legitimno liječenje. U očaju zbog odbijanja svojih ljekara, Peri je prešao kod drugih, plaćajući velike sume novca.

Posljedice za optužene

Među uhapšenima su dr Salvador Plasensija, optužen za distribuciju ketamina, i Jasvin Sanga, poznata kao „Kraljica Ketamina“. Dok Plasensiji preti 120 godina zatvora, Sanga bi mogla dobiti doživotnu kaznu.

Sve veći problemi s zavisnošću

Perijeva borba sa zavisnošću trajala je godinama, a njegovo preminuće podseća na ozbiljnost problema koje drogra donosi. Njegov asistent je pronašao Perija mrtvog u svom đakuziju, što je otvorilo vrata za investigaciju koja je još uvijek u toku.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -