Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisVelike globalne kompanije ulažu u AI: Blum Institut pokreće Prompting Akademiju

Velike globalne kompanije ulažu u AI: Blum Institut pokreće Prompting Akademiju

Globalne kompanije kao što su Amazon, Microsoft, Google, BMW i Siemens prepoznale su važnost obuke svojih zaposlenika za rad s AI alatima. Ove inicijative potvrđuju da je poznavanje AI tehnologija ključno za poslovni uspjeh u modernom svijetu.

Pokretanje Prompting Akademije

Kako bi odgovorili na nove tržišne zahtjeve, Blum Institut pokreće Prompting Akademiju. Ova akademija nudi sveobuhvatnu obuku kroz šest modula. Polaznici će savladati osnovne i napredne tehnike rada s AI alatima.

Obuka i modulacija

Program obuhvata učenje o alatima poput ChatGPT-a, Claude-a, i drugih “Large Language Modela”. Polaznici će se fokusirati na pisanje efikasnih promptova, kreiranje vlastitih AI agenata, i optimizaciju procesa.

Primjena veština

Učesnici će steći praktične vještine koje mogu odmah upotrijebiti u različitim industrijama. Ovaj program će ih opremiti znanjima potrebnim za vođenje inovacija i suočavanje s poslovnim izazovima.

Kiss The Future AI Summit

Prompting Akademija će se prvi put održati u okviru Kiss The Future AI Summita u Sarajevu, 6. septembra. Kako bi se prijavili, polaznici trebaju kupiti Standard Plus ulaznicu koja uključuje pristup ovom događaju.

Za više informacija o akademiji, posjetite ovaj link. Također, više informacija o samom događaju možete pronaći na ovoj stranici.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -