Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzIstraga o smrti Matthew Perryja: Ketamin kao ključni faktor

Istraga o smrti Matthew Perryja: Ketamin kao ključni faktor

Pretraga za uzrocima predoziranja

Policija Los Angelesa je prije tri mjeseca započela istragu o smrti glumca Matthew Perryja. Fokus istražitelja bio je na ketaminu, anestetiku s psihodeličnim svojstvima. Ovaj lijek koristi se u medicinske svrhe, ali i kao droga.

Ketamin i njegovi efekti

Ured medicinskog istražitelja Los Angelesa potvrdio je da je Perryjeva smrt rezultat “akutnih učinaka ketamina”. Ketamin se koristi više od desetljeća kao alternativni tretman za depresiju i mentalne probleme. U Americi, sve više klinika nudi ove infuzije i injekcije pacijentima koji pate od različitih poremećaja.

Umiješanost slavnih osoba

Istraga je otkrila da je u Perryjevom predoziranju bila umiješana još jedna neimenovana žena. Ova poznata osoba navodno je tvrdila da više ne koristi narkotike, ali izvor ju je opisao kao “hodajuću ljekarnu”. Pojavile su se i fotografije koje prikazuju njih dvoje u ordinaciji liječnika koji mu je prepisivao ketamin.

Opasnosti upotrebe ketamina

Korištenje ketamina nosi sa sobom određene rizike, posebno u nekontroliranim okruženjima. U cilju zaštite mentalnog zdravlja, važno je poticati odgovornu upotrebu ovih tretmana. Istraga o Perryjevom predoziranju nastavlja se, a javnost s nestrpljenjem očekuje daljnje informacije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -