Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTajfun Ampil prijeti Tokiju nakon oluje Maria: Otkazani letovi i brzi vozovi

Tajfun Ampil prijeti Tokiju nakon oluje Maria: Otkazani letovi i brzi vozovi

U Japan su stigle loše vijesti. Nakon što je tropska oluja Maria donijela velike kiše, sada se očekuje tajfun Ampil. Ovaj tajfun bi trebao kasno u četvrtak zaobići regiju Tokija, gdje živi gotovo 40 miliona ljudi. Očekuje se da će oluja stići na obalu Tihog okeana tokom petka i subote.

Otkazivanje letova zbog tajfuna Ampil

Najveći japanski avioprijevoznik All Nippon Airways (ANA) otkazao je oko 280 domaćih letova. Ova odluka utjecat će na više od 60.000 putnika. Japan Airlines također je ukinuo 191 domaći i 26 međunarodnih letova, što je pogodilo 38.600 putnika, javlja AFP.

Uticaj na traženi saobraćaj

Otkazani su i brzi vozovi koji povezuju glavna odredišta. Ovo uključuje saobraćajnu dionicu između Tokija i središnjeg grada Nagoye. Ove promjene izazivaju dodatne poteškoće za putnike u vrijeme kada se mnogi vraćaju svojim rodnim gradovima.

Praznik Obon u Japanu

Japan trenutno obilježava Obon, jedan od najvažnijih godišnjih praznika. Ovaj praznik, koji se slavi od 13. do 15. augusta, posvećen je sjećanju na preminule članove porodice. Obon se odaje počast slično kao dan Svih Svetih na našim prostorima.

Uobičajeno, Japan se suočava s tajfunima koji mogu izazvati katastrofalna klizišta i druge prirodne nepogode. Preporučuje se da se svi pripreme za moguće poteškoće tokom ovih dana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -