Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaTeške povrede u Tuzli: Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva

Teške povrede u Tuzli: Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva

U Tuzli, u ulici Ive Andrića, policijska stanica Centar primila je hitnu prijavu o povrijeđenoj osobi. Dežurni medicinar Službe hitne medicinske pomoći javio je policiji o M. I. (1986) iz Tuzle, koja je zahtijevala medicinsku pomoć.

Hitna pomoć i transport povrijeđenog

Policijski službenici odmah su stigli na mjesto događaja, gdje su zatekli povrijeđenu osobu. M. I. je sanitetskim vozilom prevezena u Univerzitetski klinički centar Tuzla. Na Klinici za hirurgiju konstatovane su teške tjelesne povrede, te je zadržana na liječenju zbog hirurškog šoka, naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Hapšenje osumnjičenog

Na mjestu događaja bio je prisutan i A. I. (1970) iz Tuzle, koji je uhapšen zbog sumnje da je hladnim oružjem teško povrijedio M. I. Policijski istražitelji provode dalje mjere i radnje.

Postupak nadležnih organa

Dežurni tužilac Tuzilaštva Tuzlanskog kantona odmah je obaviješten o incidentu. Policijski službenici OKP PU Tuzla i PS Centar sproveli su uviđaj. A. I. će, nakon kriminalističke obrade, biti predat postupajućem tužiocu uz Izvještaj. Osumnjičeni se tereti za pokušaj ubistva što predstavlja ozbiljno krivično djelo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -