Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeHrana i ZdravljeTrend kreativnog izražavanja: Junk Journal kao put do uspomena

Trend kreativnog izražavanja: Junk Journal kao put do uspomena

Šta je Junk Journal?

Iako digitalizacija donosi brojne prednosti, sentimentalna vrijednost opipljivih materijala je neprocjenjiva. U posljednje vrijeme, popularnost ‘junk journal’ koncepta naglo raste. Svi se sjećamo leksikona iz osnovne škole. Ispisivanje pjesama i lijepljenje slika pjevača stvarali su uspomene. Sada, ovaj trend preuzima novu dimenziju.

Osobni dnevnik ispunjen sjećanjima

‘Junk journal’ je ručno izrađena knjiga, ispunjena recikliranim materijalima za pohranu sjećanja. Stranice ovog dnevnika obogaćene su novinama, starim kartama za vlak, čipkastim komadima tkanine, gumama, markicama i drugim sitnicama. Svaki predmet nosi svoju priču, a samo nebo je granica kada je riječ o materijalima koje možete koristiti.

Prednosti vođenja Junk Journala

Jedna od glavnih prednosti ‘junk journal’-a je kreativno izražavanje. Ovaj proces omogućava vam da sjećanja sačuvate na jedinstven način. Listanje dnevnika može biti terapeutsko. Pored toga, ovo je savršena aktivnost za opuštanje i zajedničko druženje s prijateljima i porodicom.

Ideje za inspiraciju

U svom ‘junk journal’-u možete koristiti razne materijale poput ulaznica za filmove, muzej, sušene latice cvijeća, papir za pakiranje ili razglednice. Ne opterećujte se kupovinom, ljepota ovog projekta leži u kreativnosti i ponovnoj upotrebi materijala koje već imate.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -