Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeHrana i ZdravljeSavjeti za pravilno pranje kupaćih kostima

Savjeti za pravilno pranje kupaćih kostima

Održavanje kupaćih kostima

Kupaći kostimi su jedan od najzahtjevnijih komada garderobe kad je u pitanju održavanje. Izlažu se suncu, kloru iz bazena i slanoj vodi. Ovi kostimi su izrađeni od elastičnih materijala koji se lako šire ili pucaju.

Ručno pranje kupaćih kostima

Najbolje bi bilo kupaće kostime prati ručno. Prvo, napunite lavor mlakom vodom. Potom, dodajte nekoliko kapi blagog deterdženta. Stavite kupaći kostim u vodu i properite ga. Ostavite ga da odstoji 10 minuta.

Vrlo temeljito isperite hladnom vodom. Pazite da ne ostanu ostaci sredstva za pranje. Nakon toga, umotajte odijelo u pamučni ručnik i lagano iscijedite višak vlage.

Pranje kupaćih kostima u perilici

Ako odlučite prati kostim u perilici, obavezno koristite mrežastu vrećicu. Temperature ne bi trebale prelaziti 40 stupnjeva. Izaberite nježnu opciju centrifuge i provjerite jesu li sve kopče fiksirane.

Postavite na nježni ciklus s hladnom vodom. Kada završite pranje, preoblikujte kupaći kostim i položite ga na čist, suho mjesto da se osuši.

Zaključak

Pravilno pranje kupaćih kostima ne samo da produžava njihov vijek trajanja, već osigurava i da izgledaju savršeno. Slijedite ove smjernice i uživajte u ljetnim radostima bez brige!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -