Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetUkrajina Zabilježila Veliku Predaju Ruskih Vojnika u Regiji Kursk

Ukrajina Zabilježila Veliku Predaju Ruskih Vojnika u Regiji Kursk

Više od 100 Ruskih Vojnika se Predalo

Prema najnovijim podacima, više od 100 ruskih vojnika predalo se ukrajinskim snagama 14. augusta. Ovaj događaj označava značajan trenutak u tekućem sukobu. Ukrajinski projekat pod nazivom “Želim Živjeti” objavio je video snimak zarobljenih vojnika koji leže na zemlji u blizini ukrajinskih oklopnih vozila.

Kritika na Račun Ruskih Komandanata

U objavi projekta “Želim Živjeti”, naglašeno je da su vojnici razumjeli situaciju. “Teško je voditi vojne operacije kad vam komanduju tirani i pronevjeritelji”, navodi se. Osim toga, ukazuje se na probleme s Kadirovljevim banditima. Ovi vojnici su napustili svoje nadredjene, kako bi izbjegli zarobljavanje.

Oblast Kursk i Napredak Ukrajinskih Snaga

Vrhovni komandant ukrajinskih oružanih snaga, Oleksandr Sirski, izjavio je da je Ukrajina zarobila više od 100 ruskih vojnika u regiji Kursk. Sirski je naglasio napredak ukrajinskih trupa. U jednom danu, ukrajinske snage su napredovale jedan do dva kilometra u ovom području.

Podrška Ratnim Zarobljenicima

Projekat “Želim Živjeti” usmjeren je na pomoć vojnicima ruske vojske da se sigurno predaju. Pokrenut je u septembru 2022. godine, uz podršku ministarstva odbrane i Odbrambeno-obavještajne službe Ukrajine. Ovaj pristup dovodi do sigurnijeg procesa predaje za vojnike.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -