Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetIzrael Izvršio Vojnu Raciju na Zapadnoj Obali: Dvojica Palestinaca Kidnapovana

Izrael Izvršio Vojnu Raciju na Zapadnoj Obali: Dvojica Palestinaca Kidnapovana

U novom incidentu na Zapadnoj obali, izraelske snage su izvršile vojnu raciju na kampu u blizini Nablusa. Ovo je potvrdila palestinska organizacija Crveni polumjesec, koja je navela da su njihove ekipe hitne pomoći zadržane tokom akcije.

Incident u Balati

Prema izjavama iz Crvenog polumjeseca, izraelske snage su zadržale ekipu dok su prevozili ranjenike iz Balate u bolnicu. Ovaj događaj dodatno naglašava napetu situaciju u regiji i poteškoće s kojima se suočavaju humanitarni radnici.

Kidnapovanje Dvojice Palestinaca

Pored racije u Nablusu, danas je došlo do kidnapovanja dvojice Palestinaca u gradu Tulkarem. Identifikovani su kao Abdul Badir i Nadim Abu al-Rab. Ove akcije su izazvale dodatne tenzije među lokalnim stanovništvom.

Infiltracija bez Uniformi

Izvještaji govore da su izraelske vojske snažno infiltrirale Tulkarem u vozilima sa palestinskim registarskim tablicama. Vojnici nisu nosili vojnu uniformu, što je dodatno podiglo zabrinutost među stanovnicima.

Ovi događaji su još jedan dokaz sveukupne napetosti između Izraela i Palestine, koja traje već decenijama, a situacija se čini sve gorom s povremenim napadima i kidnapovanjima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -