Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeNajnovijeIzložba "Svjetlopis": Rikard Larma donosi priče kroz objektiv u Umjetničkoj galeriji

Izložba “Svjetlopis”: Rikard Larma donosi priče kroz objektiv u Umjetničkoj galeriji

Otvorenje izložbe “Svjetlopis”

U Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine otvorena je izložba pod nazivom “Svjetlopis”. Publika je imala priliku uživati u impresivnim fotografijama Rikarda Larme. Njegov rad obuhvata raznovrsne oblasti, od novinske, teatarske do dokumentarne fotografije.

Rikard Larma: Umjetnik s bogatim iskustvom

Rikard Larma, rođen u Bosni i Hercegovini, dugi niz godina živi i radi između SAD-a i BiH. Njegova karijera se razvijala kroz angažman u Associated Press-u, gdje je izvještavao o opsadi Sarajeva. Larmina fotoreporterska etika tijekom ratnih događaja donijela mu je međunarodno priznavanje.

Prepoznatljivost i dostignuća

Jedan od najprestižnijih časopisa, Newsweek, objavio je Larmine fotografije na naslovnici 1994. godine, čime je njegova umjetnost dobila globalnu pažnju. Nakon što je emigrirao u Ameriku, Larma se vratio umjetničkoj fotografiji, razvijajući svoj koncept svjetlopisa.

Izložba kao poklon Sarajevu

Samostalna izložba Rikarda Larme predstavlja poklon građanima Sarajeva tokom ljeta i filmskog festivala. Izložba traje do 23. augusta, i posjetitelji su pozvani da dožive svijet prepun emocija kroz njegov objektiv.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -