Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaNestanak djevojčice iz Bara: Pronađena i vraćena majci

Nestanak djevojčice iz Bara: Pronađena i vraćena majci

Uprava policije djelovala brzo

Šestogodišnja djevojčica, čiji je nestanak prijavljen u Baru, pronađena je i biće vraćena svojoj majci. Ova situacija izazvala je zabrinutost u lokalnoj zajednici, ali i šire. Njena majka, američka državljanka, trenutno putuje ka Tirani, gdje je kćerka čeka.

Prijava nestanka i međunarodna potjernica

Majka, Trejsi Šenon Lin, je prijavila policiji kako njen bivši suprug, Tomas Holenbek, nije vratio njihovu kćerku, Zajnli Rajan, nakon dogovorenog vremena. Na osnovu ove prijave, Uprava policije je odmah djelovala. Raspisana je međunarodna potjernica preko Interpol-a, kako bi se locirao otac i djevojčica.

Mjere policije i reakcije

Policijski službenici su odmah preduzeli potrebne mjere. Obavili su kontradiktorne provere na adresi stanovanja oca, no njih dvoje nisu bili prisutni. Dežurni tužilac iz Osnovnog državnog tužilaštva u Baru je takođe obaviješten o situaciji.

Porodica u teškoj situaciji

Ovaj incident naglašava sveprisutne izazove u porodicama koje se suočavaju sa razvodom i skrbi o djeci. Mnogi se nadaju da će ova situacija uskoro naći svoj srećan završetak, a da će Zajnli Rajan biti ponovo sjedinjena sa majkom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -