Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeLjepotaZašto je Psihoterapija Ključ za Zdravlje Psihe?

Zašto je Psihoterapija Ključ za Zdravlje Psihe?

Ubrzan način života često nas ostavlja bez daha. Briga o poslu, porodici i zdravlju dovodi do osjećaja kao da smo “pred zidom”. Mnogi se pitaju kako pronaći izlaz iz takvih situacija.

Razgovor kao rješenje

Ponekad je dovoljan razgovor s nekim bliskim, ili čak sa psihoterapeutom, da shvatimo kako nijedan problem nije nerješiv. O važnosti razgovora i stigmatizaciji onih koji traže pomoć, razgovarali smo sa Hanom Sokolović. Ona je suosnivačica platforme za online psihoterapiju “Psihoterapija.app”. Sokolović je takođe psihologinja i psihoterapeutkinja integrativne psihoterapije za odrasle.

Šta je psihoterapija?

Sokolović je objasnila ulogu psihoterapije: “Psihoterapija je proces koji omogućava osobama da istraže, razumiju i prevaziđu emocionalne i ponašajne izazove.” Ovaj oblik terapije je posebno koristan za one koji žele poboljšati svoju emocionalnu i mentalnu dobrobit.

Kada potražiti pomoć?

Preporučuje se posjeta psihoterapeutu kada primijetite promjene u raspoloženju, zloupotrebu supstanci ili osjećaj beznadežnosti. Sokolović naglašava: “Terapija je nužna kad se uoče simptomi, kao što su suicidalne misli, koji ne smiju biti ignorisani.”

Briga o “zdravlju psihe” postaje sve važnija u savremenom svijetu. Ne dozvolite da stigmatizacija spriječi vašu potražnju za pomoći.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -