Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometReal Madrid slavio protiv Atalante, Kylian Mbappé debitovao u Kraljevskom klubu

Real Madrid slavio protiv Atalante, Kylian Mbappé debitovao u Kraljevskom klubu

U uzbudljivoj utakmici, Real Madrid je po šesti put osvojio duel između osvajača Lige prvaka i Evropske lige. Ova prilika bila je posebna, pošto je Kylian Mbappé debitovao za Kraljevski klub i igrao od prve minute u Varšavi.

Prvo poluvrijeme bez uzbuđenja

Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja. Atalanta, koju predvodi naš Sead Kolašinac, odlično se branila. Real je imao terensku inicijativu, ali nije stvarao ozbiljne prilike. Ipak, Atalanta je bila blizu pogotka. Marten de Roon je u 25. minuti pogodio prečku, a Ederson je u 27. minuti pucao pored gola.

Drugo poluvrijeme donosi preokret

U drugom poluvremenu Real Madrid je pojačao tempo. Iako je Atalanta zaprijetila na samom početku, Thibaut Courtois je sjajno intervenisao. U 59. minuti, Vinicius Junior je održao odličan prodor i asistirao Federicu Valverdeu koji je savršeno plasirao loptu u mrežu. Ovaj gol označio je preokret utakmice.

Real Madrid pokazuje svoju snagu, a debi Mbappéa dodatno osvjetljava njegovu karijeru. Ova utakmica bila je važna za sve navijače kluba, a očekivanja su velika pred nadolazeće izazove.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -