Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaCrnogorska policija traži šestogodišnju djevojčicu: Međunarodna objava preko Interpol-a

Crnogorska policija traži šestogodišnju djevojčicu: Međunarodna objava preko Interpol-a

Uprava policije Crne Gore raspisala je međunarodnu potragu za nestalom djevojčicom starom šest godina. Djevojčica, sa boravkom u Baru, nestala je nakon što ju je otac, T. V. H., nije vratio majci u dogovoreno vrijeme. Ovaj slučaj prijavljen je policiji u kasnim večernjim satima od strane majke, T. Š., koja je također državljanka SAD.

Prijava policiji i brza reakcija

Majka je obavijestila policiju da otac nije poštovao presudu Osnovnog suda u Baru, koja je utvrdila raspored viđanja. Policijski službenici su odmah reagovali preduzimajući mjere kako bi locirali djevojčicu i njenog oca. Na adresi T. V. H. nisu pronašli nijedno od njih.

Uključivanje Interpol-a i koordinacija mjera

Nakon prijave, dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru obaviješten je o slučaju. Također, majka je danas dala dodatna obavještenja policiji. Upravni policije obavijestio je NCB Interpol Podgorica, koji sada koordinira mjere za lociranje nestalih. Ovaj slučaj je prenijet svim nacionalnim centralnim biroidima Interpol-a.

Javni apel za informacije

Uprava policije poziva sve građane koji imaju informacije o djevojčici ili njenom ocu da se jave. Svaka informacija može biti od izuzetnog značaja za pronalazak djeteta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -