Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetBiden izražava frustracije prema visokorangiranim članovima Demokratske stranke

Biden izražava frustracije prema visokorangiranim članovima Demokratske stranke

Frustracije i politički pritisak

Prema informacijama koje je objavio Politico, predsjednik Joe Biden suočava se s frustracijama prema nekim ključnim članovima Demokratske stranke. Ovo uključuje bivšeg predsjednika Baracka Obamu, bivšu liderku demokrata u Predstavničkom domu Nancy Pelosi, i lidera demokrata u Senatu Chucka Shumera.

Biden i Obama: Nema otvorenog razgovora

Bidenova frustracija prema Obami, kojem je bio potpredsjednik, proizlazi iz toga što mu Obama nije otvoreno rekao da se treba povući iz predsjedničke utrke. Smatra se da je Obama inicirao pritisak na Bidenovu kandidaturu za novembarske izbore.

Pritisak od strane Pelosi i Schumera

Biden također izražava nezadovoljstvo prema Nancy Pelosi, koju smatra “liderkom u sjeni”. Biden smatra da je njen pristup bio “surov” i da je aktivno pritiskala na njega da napusti utrku. S druge strane, Biden o Schumeru tvrdi da je odigrao značajniju ulogu u kampanji protiv njega nego što je to dosad objavljeno.

Bidenovo viđenje situacije

Iako su njegovi saradnici otkrili ove frustracije, Biden smatra da su njegovi suparnici djelovali u najboljem interesu Demokratske stranke. On ne vjeruje da se radi o ličnom sukobu, već o političkoj strategiji koja se vodi unutar stranke.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -