Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeNajnovijeEdukativna posjeta Sarajevu za učenike iz istočne Bosne

Edukativna posjeta Sarajevu za učenike iz istočne Bosne

Islamic Relief Bosna i Hercegovina i Fondacija „Alija Izetbegović“ organizirali su trodnevnu edukativnu posjetu Sarajevu. Ova inicijativa obuhvatila je osnovce i srednjoškolce iz povratničkih mjesta u istočnoj Bosni.

Posjeta znamenitostima Sarajeva

Tokom boravka, 28 učenika imalo je priliku obići najznačajnije znamenitosti Sarajeva. Učenici su posjetili Baščaršiju, Vijećnicu, Tunel spasa, Muzej “Alija Izetbegović” i Muzej “Heroji oslobodilačkog rata”. Ove lokacije im omogućile da bolje upoznaju bogatu historiju glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Susret sa porodicom Izetbegović

Prilikom posjete Fondaciji “Alija Izetbegović”, učenici su se susreli sa Sabinom Berberović, kćerkom Alije Izetbegovića. Razgovarali su o životu i radu predsjednika Izetbegovića. Ovaj razgovor pružio im je jedinstven uvid u njegovo misaono i državničko naslijeđe.

Edukacija i usavršavanje

Edukativni dio posjete uključivao je predavanja o historiji BiH, vođena od strane Hajrudina Mešića. Pored toga, Valdet Peštalić održao je radionicu o ličnom i stručnom usavršavanju. Učenici su takođe posjetili Rijaset Islamske zajednice u BiH, gdje su se upoznali sa strukturom i radom ove važne institucije.

Druženje i aktivnosti

Osim edukacije, omladinci su imali priliku i da se druže. Šetali su Sarajevom, a posjetili su i Trebevićku žičaru. Ova vožnja im je omogućila da uživaju u predivnoj panorami grada Sarajeva.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -