Petak, 20 Septembra, 2024
HomeHrana i ZdravljeMamma Mia frizura: Ljetni hit 2024. koji osvajaju društvene mreže

Mamma Mia frizura: Ljetni hit 2024. koji osvajaju društvene mreže

Frizura inspirirana popularnim mjuziklom “Mamma Mia!” iz 2008. godine privlači veliku pažnju tokom ljeta 2024. godine. Prema Google trendovima, interes za izraz “mamma mia hair” značajno je porastao posljednjih mjeseci.

Karakteristike ove romantične frizure

Mamma Mia frizura se odlikuje romantičnim valovima s plaže, mekim kovrčama i bezbrižnim ljetnim izgledom. U osnovi, ova frizura je kombinacija jednostavnosti i šika. Vjeruje se da je inspirirana likovima iz filma, a svi žele pobjeći na grčki otok u mislima.

Kako postići Mamma Mia frizuru?

Ova frizura nije nova, već se vraća s novim stiliziranjem. Predvodnica ovog trenda na TikToku, Morgan Maynor, preporučuje pletenice na vlažnoj ili suhoj kosi. Ove pletenice treba ostaviti nekoliko sati, ili preko noći, za prirodne valove ujutro.

Proizvodi i tehnike za savršene valove

Za postizanje Mamma Mia frizure, ključno je koristiti sprej za zaštitu od topline. Upotreba uvijača može stvoriti opuštene kovrče. Morski sprejevi i kreme za oblikovanje također će dodatno naglasiti prirodnu teksturu kose.

Dodaci za dodatni stil

Korisnici TikToka savjetuju dodavanje raznih akcesorija za kosu poput traka za glavu ili cvjetnih kruna. Eksperimentiranjem s ovim dodatcima možete personalizirati izgled i učiniti ga još privlačnijim.

Mamma Mia frizura predstavlja savršenu ljetnu opciju za sve žene koje žele lako i elegantno srediti kosu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -