Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetKishida se povlači s čela Liberalno-demokratske stranke: Fokus na podršku novom čelniku

Kishida se povlači s čela Liberalno-demokratske stranke: Fokus na podršku novom čelniku

Na press konferenciji održanoj u srijedu, japanski premijer Fumio Kishida objavio je svoju odluku da se neće ponovo kandidovati za čelnika Liberalno-demokratske stranke (LDP). “Politika ne može funkcionisati bez povjerenja javnosti,” izjavio je Kishida, naglašavajući važnost povjerenja u političkim krugovima.

Podrška novom čelniku LDP-a

Kishida je istakao da će se sada fokusirati na podršku novom čelniku LDP-a kao obični član stranke. Njegovo povlačenje otvara novo mjesto za lidera stranke, što će imati značajan uticaj na četvrtu najveću ekonomiju na svijetu.

Zabrinutost zbog javnog nezadovoljstva

Podrška Kishidi među javnošću opadala je zbog nedavnih otkrića o vezama LDP-a s kontroverznom Crkvom ujedinjenja. Također, suočio se s kritikama zbog političkih donacija koje nisu bile adekvatno zabilježene na stranačkim događajima prikupljanja sredstava. Pored toga, mnogi građani su nezadovoljni jer plate nisu pratile rastuće troškove života.

Budućnost LDP-a i ekonomije Japana

Ova situacija postavlja pitanje o budućnosti LDP-a i vlade Fumija Kishide. Očekuje se da će novoizabrani čelnik imati izazovan put kako bi vratio povjerenje javnosti i adresirao ekonomske probleme.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -