Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviCarlos Yulo: Heroj Filipina s vaučerskim nagradama nakon zlatne medalje

Carlos Yulo: Heroj Filipina s vaučerskim nagradama nakon zlatne medalje

Filipinska olimpijska delegacija dočekana je s velikim oduševljenjem u Manili. Predsjednik Ferdinand Marcos Junior uručio je svakom olimpijcu po milion pezosa, što iznosi oko 17.500 dolara. Međutim, Carlos Yulo, dvostruki olimpijski zlatni medalista, dobio je izniman bonus od 20 miliona pezosa, odnosno 350.000 dolara. Dodatnih 100.000 dolara uručio mu je Zastupnički dom.

Pokloni za uspješne sportiste

Yulo je dobio brojne poklone od filipinskih kompanija i poslovnih ljudi. Među nagradama je i trosoban stan u Taguigu, a dva vodeća avioprijevoznika u zemlji obećala su mu doživotno besplatno korištenje aviona. Uz to, dobio je razne kozmetičke proizvode, besplatne obroke, slastice i medicinske preglede.

Uspjeh na Olimpijadi i u životu

Osvojivši zlato na parteru i u preskoku na Olimpijadi u Parizu, Yulo je napravio povijesni uspjeh za Filipine. Njegove medalje su najveći sportski uspjeh u zemlji koja je do sada imala samo jednu zlatnu medalju, osvojenu 2021. godine u Tokiju.

Lokalna streaming platforma obezbijedila je Yulu doživotni pristup svim svojim sadržajima. Njegov rodni grad Manila također je najavio izdašne nagrade za ovog izvanrednog sportistu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -