Petak, 20 Septembra, 2024
HomeNajnovijeUmjetnost Bosanskog Vizualnog Umjetnika Amera Hadžića u Novootvorenom Hotelu Anantara

Umjetnost Bosanskog Vizualnog Umjetnika Amera Hadžića u Novootvorenom Hotelu Anantara

U bečkoj palači Hansen otvoren je novi hotel Anantara, koji nudi jedinstven spoj luksuza i umjetnosti. U sklopu ovog hotela predstavljeni su radovi poznatog bosanskohercegovačkog vizualnog umjetnika, Amera Hadžića.

Sarajevo u Samom Srcu Beča

Hadžić je prvi umjetnik iz Bosne i Hercegovine čiji su radovi uvršteni u kolekciju hotela. Njegova izložba smještena je u hotelski lobby, a posjetioci imaju priliku uživati u njegovim radovima do 9. septembra.

Nadrealni Prikazi i Savremeni Stilovi

Umjetnik se u svom stvaralaštvu fokusira na spoj sarajevskih arhaičnih ulica s modernim street i pop artom. Njegovi radovi predstavljaju nostalgične i sarkastične prikaze našeg savremenog društva, analizirajući njegovu kompleksnost.

Umjetnička Karijera

Amer Hadžić, koji živi i radi u Sarajevu, ima bogatu umjetničku karijeru s više od 200 izložbi širom svijeta. Pored umjetničkog stvaralaštva, Hadžić je direktor Arka Art and Education centra u Sarajevu i predaje na Akademiji likovnih umjetnosti.

Partnerstvo s Split Art

Ova izložba predstavlja drugu po redu Hadžićevu izložbu u art-hotelima u ovoj godini, u saradnji s menadžerskom kućom Split Art. Planiraju se dodatna predstavljanja u Beču.

U hotelu Anantara gosti uživaju ne samo u umjetnosti, već i u kulinarstvu nagrađenom Michelin zvijezdom i vrhunskim spa uslugama, čineći ovo mjesto savršenim za sve ljubitelje umjetnosti i luksuza.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -